Zaštita bilja

„GrowUp – snaga zemlje“ Konferencija na Kopaoniku 31. maja i 1. juna – više od 30 stručnjaka na pet panela!

Najveća regionalna agrobiznis Konferencija „GROW UP – snaga zemlje“ okupiće na Kopaoniku 31. maja i 1. juna najrelevantnije eksperte, institucije, funkcionere iz zemlje i regiona, vlasnike gazdinstava, stakeholdere, stručnu javnost u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Više od 30 stručnjaka iz zemlje i regiona govoriće tokom dva dana na pet panela, a više od 400 prisutnih imaće priliku da čuje i poruke eksperata iz sveta.

Prisutnima će se obratiti i najviši zvaničnici Vlade Srbije, a tokom Konferencije u debati će učestvovati resorna ministarka i ministri iz regiona među kojima i ministri iz Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije…

Svi zainteresovani da prisustvuju Konferenciji mogu da se prijave OVDE. Naknada za kotizaciju nije predviđena, a broj mesta je ograničen.

Jedinstvena debata koju organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredna komora Srbije, biće organizovana 31. maja i 1. juna 2023. godine u hotelu Gorski & Spa na Kopaoniku.

Prisutnima će se obratiti domaći i strani eminentni naučnici i profesori, članovi Vlada i ministri iz Srbije i zemalja regiona, predstavnici međunarodnih institucija iz okruženja i EU, javnih preduzeća kao i poslovna javnost.

Na konferenciji Grow Up – snaga zemlje biće otvorena najznačajnija pitanja, ali i ponuđeni odgovori i rešenja. Gde je Srbija u poređenju sa regionom i svetom, koliko je digitalizacija poljoprivrede potreba, a koliko šansa, koja je uloga IPARD fondova i kako sve finansirati poljoprivredu, ali i koliki je zapravo značaj lanaca snadbevanja i regionalne povezanosti za ekonomiju, saznaćemo iz izlaganja brojnih stručnjaka i direktnih učesnika iz Srbije, regiona i Evrope.

Posebna tema biće uticaj klimatskih promena, odnosno stanje koje je već neko vreme značajno globalno pitanje.

Paneli:

  • Digitalizacija poljoprivrede, potreba i šansa
  • Uloga IPARD fondova i finansiranje poljoprivrede
  • Lanci snabdevanja i izvozna šansa
  • Regionalna povezanost kao mogućnost razvoja
  • Uticaj klimatskih promena

Ovim projektom ističe se značaj poljoprivrede kao najvažnije privredne grane i stuba privrednog razvoja Srbije u godini kada je država izdvojila rekordnu sumu za razvoj ove oblasti.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button