Zaštita biljaНекатегоризовано
Trending

Kako povećati prinos paradajza? Evo prirodnog i zdravog rešenja!

Jedna od najvažnijih agrotehničkih mera u procesu proizvodnje paradajza, bila to intenzivna ili ekstenzivna, organska, konvencionalna ili pak integralna proizvodnja, je oplodnja.

Načini oplodnje mogu biti prirodni i veštački. Ukoliko se osvrnemo na konvencionalni način proizvodnje, kao najzastupljeniji način u procesu povrtarske proizvodnje, čak i u tom slučaju, moguće je prirodnim putem oploditi useve. Pod tim podrazumevamo sve načine kod kojih dolazi do pucanja prašnika i kasnije prirodne oplodnje.

Povrtarska proizvodnja napreduje i usavršava se iz dana u dan, a ista je nezamisliva bez primene bumbara. Ukoliko želimo da idemo u korak sa svetom, u procesu unapređenja proizvodnje, ovaj korak je neminovan.

Postoji mnoštvo koristi i prednosti u primeni bumbara od kojih bismo istakli veliku uštedu u radu, značajno poboljšanje kvaliteta i oblika ploda, a sve to uz povećanje prinosa.

Gostujući u emisiji Naše dobro, na AgroTeleviziji, diplomirani inženjer Miloš Stojanović, govorio je o prirodnom načinu oplodnje paradajza bumbarima, o tome kako bumbari “rade“, odnosno oprašuju, koji su to faktori koji utiču na oplodnju, kako izvršiti proveru oplodnje, ali i o ograničenoj primeni pesticida u samom procesu proizvodnje u kojoj su primenjeni bumbari Biobest.

„Po svemu sudeći, ovo je jedan vrlo važan korak na putu usavršavanja povrtarske proizvodnje, koji poljoprivredni proizvođači sigurno gaze uz stručnu podršku. Najvažnije od svega je to kakvu hranu jedemo, da li je ona zdravstveno bezbedna i bez ostataka pesticida, ukoliko uspemo da se što više okrenemo integralnoj proizvodnji, ispunili smo jedan od najvažnijih zadataka, a to je proizvodnja zdrave hrane u dovoljnim količinama.” – Miloš Stojanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button