Tržište i konkursiНекатегоризовано

Konkurentna poljoprivreda: Produžetak roka za podnošenje prijava za Treći javni poziv do 1. aprila

Obaveštenje o produžetku roka za podnošenje prijava

Obaveštavamo sve zainteresovane da se rok za podnošenje prijava za Treći javni poziv Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije, usled velikog interesovanja podnosilaca prijava, produžava do 1. aprila 2024. godine.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja i Tim za realizaciju projekta, na ovaj način žele da omoguće svima, koju su iskazali zainteresovanost za javni poziv, da podnesu prijave.

Ukupna vrednost sredstava za Treći poziv iznosi 750 miliona dinara, a poziv je namenjen agregatorima, odnosno preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama koje proizvode ili vrše otkupod primarnih poljoprivrednih proizvođača, prerađuju ih i plasiraju na tržište.

Rok za podnošenje prijava teče od 4. decembra 2023. godine a prijave na onlajn platformi omogućene su u okviru softverskog rešenja Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije koje se nalazi na sajtu Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije i sajtu Uprave za agrarna plaćanja – Prijavite se.

Informacije u vezi Trećeg javnog poziva dostupne su preko mejl adrese info@scap.rs kao i na sajtu Projekta Konkurente poljoprivrede Srbije https://scap.rs/

Tim za realizaciju Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije

Više informacija o Projektu konkurentne poljoprivrede Srbije i Trećem javnom pozivu možete saznati u novoj epizodi AgroCast podkasta. Gosti su bili Milan Stevanović, koordinator projekta i Svetlana Bošković, korisnica Prvog javnog poziva.

Razgovarali smo o Trećem javno pozivu, iskustvima korisnika, studijskoj poseti Holandiji, tržištu, obrazovanju kadrova iz oblasti poljoprivrede i transferu znanja. Svetlana dolazi iz mesta Žunje u opštini Brus, gde se sa svojom porodicom bavi voćarskom i povrtarskom proizvodnjom. U okviru Prvog javnog poziva, konkurisala je za nabavku nove mehanizacije.

Izvor: Scap.rs i AgroCast

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button