Stocarstvo i mehanizacija

MALI TRAKTORI VELIKA POMOĆ

Traktor, danas neizostavni deo gotovo svakog poljoprivrednog gazdinstva. Većina poljoprivrednika ne bi ni mogla zamisliti da posao koji danas obavljaju uz pomoć trkaktora, obavljaju ručno. Međutim, ne tako davno, a neki od vas verujem to dobro pamte, gotovo sve se radio ručno. I kopanje, i prskanje, i nega useva, i berba.

Srećom stvari su se promenile, modernizovale i danas za sve te poslove imamo pomoć, koja nam pored toga što značajno olakšava, takođe i ubrzava sve te procese. Najbolje će ovo znati vlasnici malih poljoprivrednih gazdinstava, koji prilikom odabira traktora, najčešće biraju jednu mašinu koja može obavljati sve potrebne poslove na gazdinstvu.

KAKO ODABRATI PRAVU VELIČINU TRAKTORA?

Kada birate traktor, brojni su faktori o kojima tu treba razmišljati. Tako ozbiljna investicija pre svega zahteva veoma ozbiljno istraživanje. U odluku treba uključiti:

O tome kako da pravilno odaberete traktor možete više pročitati u blogu “Koji je pravi traktor za vaše gazdinstvo?

KADA ODABRATI MALI TRAKTOR?

Na prvi pogled deluje jednostavno – kada je gazdinstvo malo. I ovo svakako jeste najčešći slučaj odabira malih traktora.  Mala gazdinstva na kojima traktori nemaju veliki broj radnih sati godišnje, nemaju ni potrebu za velikim i teškim traktorima. Međutim ovo nije jedina situacija.

Kada se gleda sa strane kulture koja se gaji, prvo logično rešenje za uzimanje malih traktora je na gazdinstvima koja se bave voćarstvom i vinogradarstvom. Jer mali traktori pored manje konjskih snaga, imaju i manje dimenzije, te se tako lakše prilagođavaju prohodima u međurednim razmacima, bez oštećivanja krošnji drveća.

KADA JE MALI TRAKTOR VELIKA POMOĆ

Kada je reč o malim poljoprivrednim gazdinstvima i odaberete traktor poput traktora Lovol 354 III generacije, koji ima 35 konjskih snaga i pogon na sva 4 točka, dobijate traktor, koji na vašem gazsinstvu može da radi sve. Dovoljno je mali da može obavljati poslove u voćnjacima, dovoljno snažan da na malim gazdinstvima obavlja oranje ili povuče teret. A zahvaljujući 4×4 pogonu, manevrisanje traktorom, čak i sa teretom, ne predstavlja problem čak ni na terenima pod nagibom. Istovremeno je i dovoljno pristupačan da gazdinstvo to sebi može finansijski da obezbedi.

Takođe, mali traktor je velika pomoć i kada pruža mogućnost kačenja različitih priključnih mašina i kada se može dobiti u paketu sa bogatom dodatnom opremom, poput one koju nude Lovol traktori, a to su:

  • prednji i zadnji tegovi
  • kompresor
  • priključci za vazduh
  • izvodi za hidrauliku
  • toplinkg
  • set aslata
  • filteri za prvi servis

A složićete se, sva ova dodatna oprema olakšava rad i vama, ali i traktoru.

U ponudi Mehanizacije Trgomen, nalazi se još modela malih traktora, od modela Lovol 254 III generacije, sa 25 konjskih snaga, preko modela Lovol 454 III generacije sa 45 konjskih snaga, do modela 50 konjskih snaga, koji su omiljeni među voćarima, jer se mogu opredeliti za opciju sa kabinom, kakav je Lovol 504 III generacije, ili za opciju bez kabine, kakav je Lovol 504n.

Posetite sajt Mehanizacije Trgomen da pogledate celokupnu ponudu malih traktora kao i dodatne opreme koja se može naći u ponudi.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button