Mladi u agraru

Mladi poljoprivrednici Srbije na XI Skupštini Krovne organizacije mladih Srbije!

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) je savez 111 udruženja mladih i za mlade, koji predstavlja najviše nezavisno predstavničko telo mladih u Srbiji.

KOMS je zapravo zagovaračka platforma za unapređenje položaja mladih i deluje kao spona između mladih, svojih organizacija članica i različitih donosioca odluka i pružaoca programa i usluga za mlade (pre svega države i institucija).

Dakle KOMS zagovara unapređenje položaja mladih u Srbiji.

Vikend od 27. do 29. oktobra 2023. bio je rezervisan za jedanaestu redovnu Skupštinu KOMS. Kao i svake godine, KOMS Skupština predstavlja odličnu priliku da se mladi iz različitih organizacija širom Srbije i na taj način sklope značajna poznanstva, kako poslovno, tako i privatno.

Na XI redovnoj Skupštini Krovne organizacije mladih Srbije, Udruženje Mladih poljoprivrednika Srbije, predstavljao je stručni saradnik Miloš Stojanović, po struci inženjer fitomedicine.

Na osnovu Alternativnog izveštaja o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji za 2023. godinu, prvi put su ispitani stavovi mladih o ruralnom razvoju i životu na selu. Rezultate možete pronaći na zvaničnom sajtu Krovne organizacije mladih Srbije.

„Iz priloženih niskih ocena na date tvrdnje, možemo zaključiti da su uslovi za život na selu nepovoljni. Ove godine smo prvi put uveli pitanja iz oblasti ruralnog razvoja i biće od velike važnosti pratiti ove podatke u narednim godinama.“ – navodi se u Alternativnom izveštaju o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji.

I ova, kao i sve prethodne, bila je od velikog značaja za povezivanje mladih iz različitih organizacija članica, kako zbog potencijalnih saradnji u budućnosti, tako i zbog poznanstava i prijateljstava koje su sklopili na Skupštini. Radujemo se i željno iščekujemo ovakve prilike u budućnosti!

Izvor podataka: Zvanični sajt Krovne organizacije mladih Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button