Stocarstvo i mehanizacija

Oprez: Pojačana saobraćajna kontrola traktora! Evo šta će se kontrolisati!

U narednom periodu saobraćajna policija će na putevima širom zemlje kontrolisati traktore i njihove vozače, a najviše pažnje će biti usmereno na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako piše u saopštenju, od početka ove godine na putevima u Srbiji su se dogodile 22 saobraćajne nezgode sa učešćem traktora, a analize pokazuju i da su 18 saobraćajnih nezgoda izazvali vozači traktora.

U tim saobraćajnim nezgodama poginula su četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju, pa kažu de je cilj pojačane kontrole povećana bezbednost saobraćaja.

S obzirom na to da je sezona poljoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, apelujemo na vozače traktora da blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno one koje se odnose na svetlosne uređaje i signalizaciju. U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidljivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isključiti iz saobraćaja – piše u saopštenju.

Dodaju da je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano da traktori i radne mašine noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, u saobraćaju na putu moraju imati uključeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.

Izvor: JuzneVesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button