Ratarstvo i povrtarstvo

Osnovno đubrenje: Agromaster + Pollinamatura

Agromaster 11:11:21 + 14SO3 osnovno đubrivo je sačinjeno od granula koje oslobađaju hraniva iz dana u dan, u trajanju od 2 meseca. Savršen balans ishrane i postepeno oslobađanje hraniva pomažu biljkama i u narednim fenofazama što je izuzetno bitno.

Zbog svoje univerzalne formule nalazi primenu u svim usevima.

Tehnologija oslobađanja je polimerni premaz, odnosno omotač koji poboljšava efikasnost upotrebe hranljivih sastojaka.

Oslobađanje hranljivih sastojaka se zasniva na vlagi i temperaturi, nudeći predvidljive rezultate. Pod uticajem temperature, polupropusni omotač reguliše dnevno oslobađanje hranljivih sastojaka.

Pri višim temperaturama oslobađanje hranljivih sastojaka biće brže. Na nižim temperature biće sporije, u skladu sa hranljivim potrebama biljke.

Jedna od najvećih prednosti korišćenja đubriva Agromaster jeste upravo to postepeno otapanje granula i ravnomerna dostupnost hraniva.

Kada zemljište nema dovoljno kiseonika za snabdevanje bakterija i mikroorganizama u zemljištu, mikroorganizmi uklanjaju kiseonik iz nitrata.

Ovaj proces, koja se naziva denitrifikacija, proizvodi gas azota ili azot-oksid
koji ispari iz zemljišta. Proces denitrifikacije je znatno lošiji na vlažnim ili zbijenim zemljištima i na većim temperaturama. Smanjenje procesa denitrifikacije je moguće zahvaljujući postepenom oslobađanju azota N.

To je upravo ključ i prednost korišćenja ovog đubriva.

Pollinamatura 3:2,5:1,8 organski peletirani stajnjak je odlična zamena za prirodni stajnjak ukoliko nemate mogućnosti da isti nabavite.

Miloš Stojanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button