Stocarstvo i mehanizacija

Otvaramo temu CENE MLEKA u Srbiji! – Jovan Memedović

Kako je u proteklom periodu bilo mnogo protesta poljoprivrednika u različitim gradovi širom Srbije, a o svemu tome mogli smo da saznamo samo putem lokalnim ili alternativnih medija, Jovan Memedović je odlučio da u svojoj emisiji Sasvim prirodno koja se emituje na RTS1, pokrene jednu vrlo važnu temu koja se tiče poljoprivrednika.

Za razliku od ova dva jazavičara koji se izležavaju na suncu, krave imaju razloga za brigu! U nedelju otvaramo temu ‘MLEKO u Srbiji’ “ – napisao je na svojoj zvaničnoj stranici.

Ko ga i kako proizvodi, koji su troškovi, koja je otkupna cena, šta kupujemo u prodavnicama, šta će biti sa našim stočnim fondom, da li ćemo u budućnosti proizvoditi hranu u ovoj zemlji, ili..“  – ovo su takođe reči Jovana Memedovića koji u svojim objavama zvuči zabrinuto za budućnost proizvodnje hrane u Srbiji.

Šta će biti sa našim stočnim fondom?

Mislim da na to pitanje većina poljoprivrednika zna odgovor, a to je ako od strane države ne dobijemo pozitivne odgovore u vezi regresiranog dizela, subvencija i đubriva, možemo polako da rasprodamo svoja grla i tražimo mesto pod suncem u fabrikama stranih investitora.

Naši poljoprivrednici plaćaju najskuplji dizel, plaćaju enormno skupo đubrivo i primaju najniže subvencije od svih komšija u regionu, imaju problema sa nekontrolisanim uvozom konkurentskih proizvoda, da li se neko zapita kako će ti poljoprivrednici opstati?

Pod ovakvim uslovima, nikako. Eto jednostavnog odgovora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button