Ratarstvo i povrtarstvo

Protesti poljoprivrednika: Svaka kriza ide preko leđa seljaka! – Radoslav Adamović

Poljoprivrednici širom sveta često se suočavaju sa mnogim izazovima, uključujući fluktuacije cena proizvoda, pritisak na resurse, klimatske promene, birokratske prepreke i druge faktore koji mogu ugroziti njihovu egzistenciju. Kako bi privukli pažnju vlasti, medija i javnosti na svoje probleme, poljoprivrednici su prinuđeni da organizuju proteste i demonstracije.

Međutim, čini se da je najveći problem poljoprivrednika u Srbiji stanje na tržištu, plasman proizvoda i njihova cena. Dakle, agrarna politika.

U proteklih godinu dana bilo je organizovano nekoliko protesta od strane Udruženja poljoprivrednika, koji su pred vlast izašli sa mnogobrojnim zahtevima. Zahtevi su bili usmereni ka svim granama, ratarstvu, stočastvu, ceni mleka, plavom dizelu..

Novi gost u 20. epizodi AgroCast podkasta bio je Radoslav Adamović, koji je poznat po svom YouTube kanalu, putem koga ga prati veliki broj poljoprivrednika. Razgovarali smo o trenutnoj situaciji u poljoprivredi, organizovanju protesta i odlazaka na pregovore u Vladu Republike Srbije.

Pored aktuelnih tema, Radoslav je sa nama podelio svoja iskustva u komunikaciji sa pratiocima iz Irske i Sjedninjenih Američkih Država, gde su kako kaže, srednja ili mala gazdinstva koja imaju u svom posedu od 100 do 200 hektara gotovo nestala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button