Tržište i konkursi

SIAL PARIZ 2022: Globalno mesto susreta za inovacije u prehrambenoj industriji od 15. do 19. oktobra 2022. godine u Parizu!

SIAL PARIZ 2022 :

 IZVOR INSPIRACIJE POD POKROVITELJSTVOM ŠEFA MAURA COLAGRECA

Globalno mesto susreta za inovacije u prehrambenoj industriji od 15. do 19. oktobra 2022. godine u Parizu.

Beograd, 19. jul, 2022. – Sajam SIAL predstavlja izvor inspiracije za globalnu zajednicu prehrambene industrije, u SIAL-u se stvaraju sinergije između različitih aktera sa ciljem da daju svima ključeve neophodne za kreiranje ishrane sutrašnjice.

Tema ovogodišnjeg sajma je  #OWN THE CHANGE, tema u skladu sa vrednostima koje promoviše kuvar Mauro Colagreco koji je ovogodišnji pokrovitelj ove značajne manifestacije.

« Postoji želja sa moje strane da se borim da se muškarci i žene ove planete kvalitetno hrane. To je važno za naše zdravlje, ali i za zdravlje same planete zemlje. Svaki put kada jedemo, mi na neki način odlučujemo o svetu u kome želimo da živimo. Zbog toga mi tema „Own the change“ kaže da je važno shvatiti da se svet već promenio, na nama je da ga prihvatimo !» izjavio je argentinski šef i vlasnik restorana Le Mirazur, koji poseduje 3 mišelinove zvezdice. 

Tri partnera SIAL sajma Kantar, ProteinesKSTC i NPD analizirali su globalne potrošačke trendove i njihov razvoj istraživali ekskluzivno za ovaj sajam. Ove studije pokazuju da je u kontekstu globalne neizvesnosti potrošač i dalje uveren da ono što jede oblikuje svet u kome živi. Tanjir i izbor hrane prevazilaze jednostavno zadovoljenje osnovnih dnevnih potreba.

4 glavne novine kod trendova u ishrani:

Već dve godine neminovno se odvijaju fundamentalne strukturne promene trendova, svakako manjeg ili višeg intenziteta i brzine u zavisnosti od naših kulturnih i ekonomskih dispariteta, naših paradoksa i naših kontradikcija.

  • Više prirode: zdravlje je više nego ikada prisutno na tanjiru
  • Više životne sredine i etike: Društveno odgovorno poslovanje dolazi na sto
  • Više zadovoljstva: društvena posvećenost u izboru hrane
  • Digitalna transformacija: na usluzi
    Od subote 15 do srede 19 oktobra 2022   PROSTOR ZA MEDIJE NA SAJMU
Hala 6  
ZATRAŽITE VAŠU AKTREDITACIJU
Akreditacija Sial Pariz  
POGLEDAJTE REPLAY KONFERENCIJE ZA ŠTAMPU https://youtu.be/9QXPNQfZQ5Y

Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2005. godine sa ciljem da se okupi francusko-srpska poslovna zajednica i unapredi bilateralna saradnja dve zemlje. Članica je Unije francuskih privrednih komora u inostranstvu., a danas okuplja preko 130 kompanija i preduzeća u Srbiji, među kojima su Atos, Lafarge, L’Oreal, Michelin (Tygar Tyres), Le Bélier, Saint Gobain, Sladara Soufflet, Schneider Electric,Veolia, OTP banka, Vinci Airports – Belgrade Airport, Renault, Total, Mecafor itd. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button