Stocarstvo i mehanizacija

Vozač traktora nije povređen, na traktoru nema velikih kvarova! „Godinama mučimo muku, Bog me je sačuvao!“

Nakon vesti koju smo objavili u ranim jutarnjim časova u sletanju traktora u Veliku Moravu, javio nam se vozač Nenad Miladinović iz sela Radošin u opštini Svilajnac.

Kako nezvanično saznajemo skela nema dozvole a ni skeledžiju a povezuje dva sela, tj Miloševo u opštini Jagodina i Radošin u opštini Svilajnac.

„Krenuo sam da izlazim na drugu obalu reke i u trenutku izlaženja na obalu pola traktora je izašlo a pola je još uvek bio na skeli.. tad se iz zemlje isčupao stubić za koji je skela bila pričvršćena i samo me je povuklo nazad u vodu. “ – kaže Nenad za Poljoprivredne novosti

Zahvaljuje se svima koji su mu pomogli da se izvuče i traktor, i kaže da ga je sami Bog spasio.. Mlad je i uspeo je da se izvuče, ali kako kaže, tu prolaze i stariji ljudi..

Što se tiče traktora Nenad je izjavio:

„Samo smo ispustili vodu iz svih sklopova, motor, menjač, hidraulika, diferencijal, prednji most. Moram da zamenim karike jer je bio hidro udar, kao i zamenu ulja uradim 2 puta..“

Sa druge strane reke meštani ovog sela imaju oko 300 hektara, plodne obradljive zemlje, a prepušteni su sami sebi da se snalaze kako znaju i umeju.

Izvor: Nenad Miladinović, poljoprivrednik koji je upravljao traktorom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button